2015. október 14., szerda

A Candida és a gyömbér

A gyömbérnek annyi haszna van, hogy érdemes egy egész cikket szentelni, hogy felsoroljuk őket. Kiváló gombaellenes szerként hatékonyan számol fel a Candidával, de ezenfelül kimutatták, hogy hatékonyan lehet vele gyógyítani az ízületi gyulladásokat, a mozgásszervi betegségeket és még a reggeli rosszulléteket is. A népi gyógyászatban a gyömbért már régóta használják az emésztés javítására, a hányinger kezelésére és a gyulladás csökkentésére. Ismerjük meg most jobban is ezt a hihetetlen, mégis természetes orvosságot.


Oszteoartritisz

2001-ben egy kettős vak, placebo kontrollos vizsgálat során a kutatók 261 beteget vizsgáltak meg, akik gonarthrosisban szenvedtek. Azt találták, hogy a betegek, akik gyömbért szedtek rendszeresen, lényegesen kevesebb térdfájdalmat tapasztaltak hat hét után. Az egyetlen mellékhatás, amiről beszámoltak, az enyhe gyomorpanasz volt. Egy másik tanulmány megállapította, hogy a gyömbér csökkenti a gyulladást a vastagbélben, valamint a különböző ízületi és mozgásszervi betegségek esetében is. Egy közelmúltbeli in vitro vizsgálatból pedig kiderült, hogy a gyömbért csökkentette a progyulladásos citokinek számát, ezzel enyhítve az osteoarthritis és a rheumatoid arthrtis súlyosságát. Az is tény, hogy hatékonysága a betametazon nevű gyulladásgátló szteroid gyógyszerhez hasonlítható.


Tengeri betegség

Néhány kutatás arra utal, hogy a gyömbér hatékony a hányinger kezelésére, illetve a rosszulléteket is képes megszüntetni. Egy tanulmány kifejezetten a gyömbér és a tengeri betegség kapcsolatát vizsgálta és megállapította, hogy már 1 gramm gyömbér képes volt a hányást és a hideg verejtékezést a minimálisra szorítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése