2015. október 6., kedd

A Candida diéta a terhesség alatt

Sok olvasó kérdezte tőlünk, hogy mi módon lehet elvégezni a Candida diétát a terhesség alatt, illetve, hogy lehet-e egyáltalán. A gyors válasz egyértelmű nem: a teljes Candida étkezési terv nem alkalmas a terhes nők számára. Azonban, ha néhány változtatást eszközölünk a kezelésben, akkor ki tudunk dolgozni egy olyan étrendet, ami biztonságos lehet a számunkra és a baba számára egyaránt. Bár ezzel nem fog eltánni a Candida, de így legalább sakkban lehet tartani és csökkenthetjük a tüneteket. A következő írásokban tehát azokkal a pozitív változtatásokkal foglalkozunk, amelyeket az életmódunk javítása érdekében tehetünk, miközben helyes döntéseket hozhatunk a terhesség ideje alatt.


Van néhány irányelv, amiket, ha követünk, akkor egy egészséges és tápláló étrendet alakíthatunk ki, miközben a babánk és a saját egészségünk is biztonságban lesz.


-A szénhidrátok nagyon fontosak az energiaszint fenntartásához, illetve a baba növekedésének lehetővé tételében. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindennap sült krumplit kell enned kilószámra. A bab, az édesburgonya, a paszternák, a sütőtök ugyanis remek forrásai az összetett szénhidrátoknak, amelyekből energiát nyerhetünk úgy, hogy a vércukorszintünk túlságosan megemelkedne.

-Érdemes megragadni az alkalmat, hogy megszüntessük néhány magascukortartalmú és feldolgozott élelmiszer fogyasztását. Az édesített üdítőitalok, a feldolgozott húsok, a mártások, a ketchup, az ízesített jughurt teli van hozzáadott cukrokkal - de ez a lista végtelen, ezért nagyon fontos, hogy mindig megnézzük az összetevők listáját a boltban. Lehetőleg ne vásároljunk semmi olyat, ami magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot, glükózt, szacharózt vagy bármi mást tartalmaz, amelyek mindenképpen hozzáadott cukornak tekinthetőek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése