2015. november 23., hétfő

A kurkuma mint természetes gombaölő

A kurkumát leginkább mint egy dél-ázsiai fűszert vagy a persa konyha egy fontos elemét ismerik. A kurkumát gyakran használják a curry porban vagy színezőanyagként. Az őrölt kurkuma gyökerének földes íze van, enyhén mustáros az illata és jellegzetes élénksárga színnel rendelkezik. Igazán csodás, hogy számos olyan tulajdonsága van, amelyek igazán előnyösek az egészségre.


A kurkumát Candida ellenes italként is lehet használni. Ez egy személyes kedvencem, mivel igen hatékonyan lehet ebben az italban kombinálni a kókusztejet, a kurkumát, a gyömbért és a fahéjat. Ez a négy összetevő ráadásul bizonyítottan gombaellenes szereknek minősülnek. A kókusztejben található egészséges zsírok pedig segítenek abban, hogy a kurkuma felszívódását megnöveljék, mivel az nem vízoldékony fűszer.


Hozzávalók

½ doboz kókusztej

½ tk. őrölt kurkuma

½ tk. őrölt gyömbér (vagy apróra vágott gyömbér)

½ tk. fahéj

stevia (ízlés szerint, opcionális)


Elkészítés

1. Melegítsük a kókusztejet finoman a tűzhelyen.

2. Adjuk hozzá a fűszereket és a steviát, majd keverjük át jól. Ha egy turmixgéppel tesszük ezt meg, akkor általában több ízt és simább textúrát kaphatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése