2014. október 31., péntek

A Candida természetes kezelési módjai 1.

A Candida albicans egy élsztőgomba, amely rendszerint ártalmatlanuk él kis számban az emésztőrendszerben a jótékony baktériumok által ellenőrizve és az immunrendszer által kordában tartva. Azonban ha a jótékony baktériumok elpusztulnak pl. egy antibitoikum hatása miatt vagy az adott személy immunrendszere legyengül, akkor a Candida ellenőirzhetetlenné nőhet és különféle tüneteket okozhat.

Ha a következőkre figyelünk, akkor a Candida fertőzés tünetei általában 2-4 hét alatt enyhülnek.


Diéta

Az étrend fontos részét képezi ilyenkor a Candida méregtelenítés. A Candida méregtelenítés időtartama nagymértékben függ tünetek súlyosságától, a Candida fertőzés mértékétől, illetve az általános egészségi állapottól is. Az emberek egy része egy nagyon szigorú Candida-diétát követ 2-4 héten át. Másoknak ez akár egy hónapig is eltarthat. Ha a tünetek enyhülnek és a vizsgálatok jelentős javulást mutatnak, akkor ezt a szigorú diétát lehet kicsit enyhíteni, a korlátozott élelmiszerek közül a kevésbé durvákat vissza lehet engedn az étrendünkbe.


Kerülni kell a tiltott ételeket

Nagyon fontos, hogy a Candida fertőzés alatt korlátozzuk a szénhidrátbevitelt, mivel a cukor táplálja a Candidát, ezért fontos, hogy a fertőzött személy étrendjébe minimalizáljunk mindenféle szénhidrátot. Az első 2-3 hetes programban gyakran javasolt, hogy a szénhidrátbevitelt 20-60 grammra korlátozzuk naponta az életkortól, az egészségi állpottól, az aktivitási szint és a búza való érzékenység mértékének függvényében. Miután a tünetek enyhülnek, fokozatosan egyre több szénhidrátot lehet ennünk. Az alacsony szénhidrtáttartalmú ételek kiváló forrásai a húsok, a kagylók, a diófélék és a nem keményítőtartalmú zöldségek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése