2014. október 3., péntek

A Candida diéta alatt kerülendő ételek 1.

A Candida kezelése igazából tényleg csak úgy működhet, ha teljesen megváltoztatjuk a táplálkozási szokásainkat és életmódunkat, különösen akkor, ha egy erős Candida fertőzéssel van dolgunk. Azonban azt ne feledjük, hogy sokkal könnyebb lesz később a diéta, amikor el kezdhetjük újra bevezetni az ételeket az étrendünkbe.

Néhány élelmiszert azért kell elhagyni, mert közvetlenül is hozzájárul a Candida szaporodásához, míg másokat azért, mert negatívan befolyásolják az immunrendszert és csökkentik a szervezet azon képességét, hogy az harcoljon a fertőzéssel. Ha szeretnénk megszabadulni a Candidától, akkor ez lehet a legjobb kezdet. Ez a lista egy részletes összefoglalót tartalmaz arról, hogy milyen élelmiszereket kell elkerülni a Candida kezelés alatt.



1) Halak

-minden hal, kivéve a vadon fogott lazac és társai, illetve a szardínia, minden rákféle, minden kagylóféle

-Ezek a tengeri élőlények riasztó mennyiségben tartalmaznak nehézfémeket és méreganyagokat, amelyek szintén elnyomják az immunrendszer működését és sebezhetővé tesznek minket a Candidával szemben. A tanulmányok kimutatták, hogy még a tenyésztett lazac is nagy mennyiségben tartalmaz PCB-t, higanyt és más rákkeltő anyagokat.


2) Tejtermékek

-sajt, tej, vaj, vajkrém, tejszín, stb.

-Szinte az összes tejtermék fogyasztását kerülni kell a kezdeti Candida diéta során, egyedül, amiket lehet fogyasztani az a ghee, a kefír és a joghurt. A tej laktózt tartalmaz, ezért kerülni kell. A kefírben és a joghurtban azonban szinte egyáltlaán nincs laktóz, ráadásul teli vannak jótékony bélbaktériumokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése