2015. augusztus 14., péntek

A Candida tüneteinek csökkentése C-vitaminnal

Mindenki ismeri a C-vitamin (aszkorbinsav) antioxidáns tulajdonságait és azt, hogy milyen hatékonysággal képes az enyhe megfázást megelőzni. Azonban csak nagyon kevés Candida betegnél vesszük észre, hogy beépítenék a C-vitamint a Candida kezelési tervbe.

A C-vitamin azonban három módon is segíti a Candida elszaporodásának leküzdését. Először támogatást nyújt a mellékvesének, amelyek elengedhetetlenek az anyagcsere és a vércukorszint szabályozásában (cskúgy mint az olyan dolgok termelésében, mint a gyulladáscsökkentők vagy az antihisztaminok). Másodszor: a C-vitamin erősíti az immunrendszert, így megadja az esélyt, hogy az öerőből képes legyen leküzdeni a Candida gombát. Ezenfelül a C-vitamin növelheti a gyomorsav mennyiségét, ami lassítja a Candida elszaporodását.


A Candida lelassítja a mellékvese működését, csökkenti a metabolizmus sebességét

A Candida elszaporodása és a mellékvese-probléma gyakran jár együtt. Miért van ez? Először is fontos felismerni, hogy a Candida gomba által felszabadított mérgeknek rettenetes gyengítő hatása van a szervezet sejtjeire, így a mellékvesére is. Ezek a toxinok rontják a vesék sejtjei közötti kommonikációt, így növelik a sejtmembránok merevségét és megzavarják a normális anyagcserét.

A Candida etanolt is termel, aminek bódító hatása van a szervezetre. Ez megzavarja a pajzsmirigy hormonok termelődését, aminek eredménye lehet a hipotireózis, illetve károsítják a májat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése