2014. augusztus 10., vasárnap

Mindent a kókuszos termékekről és a Candidáról 1.

Észrevetted, hogy milyen sok recept készül mostanában kókuszliszttel, kókusztejjel vagy más kókuszos termékkel. Mivel az egészségügyi szakértők is megerősítették a kókusz előnyeit, sőt azok széles körben ismertté váltak az elmúlt tíz évben, ezért a kókuszos egészséges élelmiszerek népszerűsége folyamatosan növekszik. Amellett, hogy szinte bármelyik diétába be lehet illeszteni, a kókusz közismert sokoldalúságáról és széles körű felhasználhatóságáról. De nézzük is meg, hogy miként kapcsolódnak az egyes termékek a Candidához.

Az elkövetkező időkben elő fognak kerülni a következő kókuszos termékek: a kókuszolaj, a kókusvaj, a kókuszvíz, a kókusztej, a kókuszliszt, a kókuszcukor, a szárított/aprított kókuszpehely, a kókusznektár és a kókuszecet. De kezdjük most a kókuszvajjal.


A kókuszvaj és a Candida

A kókuszvaj a kókuszdió szárított húsának keverésével készül. Addig keverik a kókusz húsát, amíg egy vastag és szilárd pasztát kapunk, amely nagyon hasonló szerkezetű a hagyományos vajakhoz képest és gyakran használják főzésre is, de ez a típus is alkalmas a Candida kiirtására is. A kókuszvajat mi magunk is elkészíthetjük otthon egy turmixgép segítségével.

A kókuszvajat jól lehet használni a főzéshez az olyan receptekben, amelyek kókuszolajat írnak elő, nyugodtan használhatunk kókuszvajat is. Például a curryhez, a tört zöldségekhez, a turmixokhoz stb. Sok recept kifejezetten kókuszvajat igényel, például a desszertes receptek esetében erről van szó. A kókuszvaj teli van egészséges zsírokkal és létfontosságú tápanyagokkal, például magnéziummal és kalciummal, ezért ajánlatos magában is fogyasztani, ha a Candidát szeretnénk visszaszorítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése