2014. augusztus 8., péntek

Lehet a stressztől Candidám?

Bárki, aki valaha szenvedett a stressztől, egyetért abban, hogy ez komoly fizikai változásokat is előidézhet a szervezetben. Valójában a stressz lehet az egyik legfőbb oka a mai társadalom legsúlyosabb betegségeinek is. Tisztában kell lenni azzal is, hogy a stressz nagymértékben hozzájárulhat a Candida albicans túlszaporodásának is. De mégis hogyan?

Először is: a stressz megemeli a vércukorszintet. Ez a tipikus küzdj vagy menekülj válasza a testnek a stresszre, ami sok energiát vesz el tőle, bármi is legyen a végeredmény. Természetesen a stressz ma már csak ritkán jelent fizikai veszélyt manapság, viszont a vércukorszintre ugyanaz a hatása, mint amikor még az embereknek valóban menekülniük kellett. Ezenfelül az immunrendszer is végtelenül legyengül a stressz hatására, mivel az erőforrások máshová lesznek iránytva, így a Candidával szembeni temrészetes védekezőrendszer alá lesz ásva. Tehát igen, a stresz bizony okozhat Candida fertőzést is, ha rendszeresen ér el minket.

Azonban a stressz ellen hatékonyan lehet küzdeni, például az étkezéssel, amely során egészséges és vitaminban gazdag élelmiszereket fogyasztunk, illetve egy gombaellenes kezeléssel is vissza lehet szorítani a stressz okozta Candidát. Ezenfelül az ördögnyelv is hatékony megoldást jelent, mivel ez olyan tápanyagokat tartalmaz, amellyel hatékonyan szembeszállhatunk a stresszel, mivel a tápanyagok nem engedik, hogy az immunrendszer legyengüljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése