2014. április 29., kedd

Kerülendő ételek a Candida diétában 1.

A candida kezelése azt jelenti, hogy az étkezési szokásainkon és életmódunkon némiképp változtatni kell, különösen a szigorú Candida-diéta esetében. Azonban ne feledjük, hogy a dolgok idővel könnyebbé válnak, és így gyorsan meg is szabadulhatunk a Candida-fertőzéstől.

A tiltott élelmiszerek között szerepelnek olyanok, amik közvetlenül táplálékforrást jelentenek a Candida élesztőgomba számára, míg mások az immunrendszer működését befolyásolják és csökkentik a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességünket. Ha szeretnénk megszabadulni a Candida-fertőzéstől, akkor a legjobb, ha elkerülünk minden, a listában szereplő élelmiszert.


Gyümölcs

friss gyümölcs, azárított gyümölcs, konzerv gyümölcs, gyümölcslé

A magas cukortartalmú gyümölcsök táplálják a Candidát, annak ellenére, hogy természetes cukrok található meg bennük. A gyümölcsök közül csak az alacsony cukortartalmúak fogyaszthatóak, például a citrom vagy a narancs.


Zöldségek

burgonya, sárgarépa, édesburgonya, jamgyökér, cékla, borsó, paszternák

-a zöldségek ezen csoportja tápanyagokban gazdag ugyan, azonban el kell kerülni őket, mivel a Candida elszaporodását negatívan befolyásolhatják. A szigorú Candida-diétát követően kis adagokban újra be lehet vezetni ezeket az élelmiszereket az étrendbe.


Húsok

az összes feldolgozott sertéshús termék, pácolt húsok, feldolgozott húsok, füstölt vagy vákuumcsomagolt húsok.

-a sertéshús retorvírusokat tartalmaz, amik túlélik a főzést és káros lehet azok számára, akiknek az emésztőrendszerük eléggé legyengült. A feldolgozott húsokkal pedig az a gond, hogy nagyon sok nitrátot, szulfátot, dextrózt és más cukrokat tartalmaznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése