2013. március 25., hétfő

A Candida diéta legjobb kiegészítői

A Candida albicans gomba túlszaporodása komoly egészségügyi problémákat vált ki a szervezetben. A krónikus Candida fertőzés fejfájást, gyulladásokat, fáradtságot és koncentrálási nehézségeket okozhat. Egy alacsony szénhidráttartalmú diétával lehet visszaszorítani e nemkívánatos gombát, viszont számos kiegészítőkkel felgyorsíthatjuk a folyamatot és hamarabb helyreállhat a szervezet egyensúlya.

Fokhagyma
A fokhagyma gyakori összetevője az ételeknek igen intenzív íze miatt, viszont erős antimikrobiális gyógyszerként ias használható. Jonny Bowden dietetikus szerint a fokhagyma az egyik legerősebb candidaellenes szer. A benne található allicinnek és más kénvegyületeknek köszönhetőek hatékonyan pusztítja el a baktériumok, vírusok mellett a Candidát is, ezenfelül kiválóan erősíti az immunrendszert.

Kókuszolaj
A kókuszolaj telis-teli van közepes szénláncú zsírsavakkal. A zsírok ezen alcsoportja szokatlan molekuláris szerkezettel rendelkezik, ami lehetővé teszi számukra, hogy a sejtmembránon átjussanak és sejten belül kifejthessék hatásokat. A kókuszolajban található kaprilsav tehát a sejten belül is képes kiiratani a Candidát. Ezenfelül a kókuszolaj laurinsavjai hatékonyan erősítik az immunrendszert.

Grapefruitmag kivonat
A grapefruitmagot már több évezrede használták fertőtlenítőként. A magok egy sor tápanyagot tartalmaznak, amik közül jónéhány képes elpusztítani a Candidát és a többi élesztőgombát.

Érdemes ezek mellé probiotikumokat is szedni, hogy az immunrendszerünk megerősödjön!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése