2013. június 5., szerda

A kókuszolaj előnyei a Candida diétában

A Candida fertőzésben szenvedők számára a kókuszolaj igen hatékony szer lehet, hiszen nemcsak az olyan tüneteket enyhítik gyorsan, mint a fáradtság, a kiütések, hanem az energiaszintet is meglehetősen képes megnövelni. E trópusi gyümölcs a szervezet egyensúlyának visszaállításában is fontos szerepet játszik.


Gombaellenes hatás

A Candida fertőzésben szenvedők számára a sok előny mellett a legfontosabb, hogy a kókuszolaj képes elpusztítani ezeket a gombákat. A közepes szénláncú zsírsavjai( 6-14 szénatomból állnak), amik telítettek, közvetlenül szétroncsolják a Candida gombák sejtmemránjait. Ezek a különleges zsírsavak bejutnak a gombasejtek belsejébe és ott hajtják végre pusztításukat. A kaprilsav különsen hatékonyan tud elszámolni a candida sejtekkel. Ráadásul a kókuszolajnak kszönhetően a Candida fertőzés nem fog kiújulni.


Energiatermelés

A táplálkozási szakértő, Johnny Bowden állítja, hogy a Candidát a legjobban egy alacsony szénhidráttartalmú diétával lehet kiirtani, így az étrendből ki kell iktatni az összes cukrot. Ez azonban sóvárgást okozhat, sőt az energiaszintet is nagymértékben csökkentheti. A kókuszolaj fogyasztásával azonban a szervezet energiához jut, mivel hasonló módon haszosul, mint a szénhidrátok.


Immunrendszer támogatása

A kókuszolaj zsírsavjai stabilak, antioxidánsként működnek, így fontos tényezői az immunrendszer egészségének megőrzésében. Több bizonyíték támasztja alá, hogy a kókuszolaj képes az immunrendszer megerősítésére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése