Néhány élelmiszert azért kell elhagyni, mert közvetlenül is hozzájárul a Candida szaporodásához, míg másokat azért, mert negatívan befolyásolják az immunrendszert és csökkentik a szervezet azon képességét, hogy az harcoljon a fertőzéssel. Ha szeretnénk megszabadulni a Candidától, akkor ez lehet a legjobb kezdet. Ez a lista egy részletes összefoglalót tartalmaz arról, hogy milyen élelmiszereket kell elkerülni a Candida kezelés alatt.
1) Halak
-minden hal, kivéve a vadon fogott lazac és társai, illetve a szardínia, minden rákféle, minden kagylóféle
-Ezek a tengeri élőlények riasztó mennyiségben tartalmaznak nehézfémeket és méreganyagokat, amelyek szintén elnyomják az immunrendszer működését és sebezhetővé tesznek minket a Candidával szemben. A tanulmányok kimutatták, hogy még a tenyésztett lazac is nagy mennyiségben tartalmaz PCB-t, higanyt és más rákkeltő anyagokat.
2) Tejtermékek
-sajt, tej, vaj, vajkrém, tejszín, stb.
-Szinte az összes tejtermék fogyasztását kerülni kell a kezdeti Candida diéta során, egyedül, amiket lehet fogyasztani az a ghee, a kefír és a joghurt. A tej laktózt tartalmaz, ezért kerülni kell. A kefírben és a joghurtban azonban szinte egyáltlaán nincs laktóz, ráadásul teli vannak jótékony bélbaktériumokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése